You are here:

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης, γνωστό ως "Νέο Λύκειο" , έφερε αλλαγες στο πρόγραμμα σπουδών των τριών τάξεων του Λυκείου , στον τρόπο προαγωγής απο την κάθε τάξη στην επόμενη αλλά και στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαιδευση. Στα φροντιστήρια Πρόοδος ,προσαρμοσμένοι στις ανάγκες της εποχής , καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα καλοκαιρινής προετοιμασίας, με σκοπό την μέγιστη δυνατή βελτίωση των μαθητών μας.
 
Ποιους μαθητές αφορά η καλοκαιρινή προετοιμασία;
Αφορά τους μαθητές που ολοκλήρωσαν την Α Λυκείου και έχουν υψηλές βλέψεις για τις πανελλαδικές εξετάσεις, είτε για εκείνους που διαπίστωσαν ελλείψεις στα μαθήματα της Α Λυκείου και θέλουν να καλύψουν τα κενά αυτά προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν  προβλήματα στην Β' και Γ' τάξη του Λυκείου.
 
Πότε ξεκινάει η καλοκαιρινή προετοιμασία και πόσο διαρκεί;
Τα μαθήματα ξεκινούν αμέσως μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, και διαρκούν 5 εβδομάδες.
 
Είναι απαραίτητη η καλοκαιρινή προετοιμασία μετά την Α' Λυκείου;
Με το νέο σύστημα , ο γενικός βαθμός της Α΄ , της Β΄ και της Γ' Λυκείου , επηρρεάζει τον βαθμό πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ένας άριστα προετοιμασμένος μαθητής, θα έχει καλύτερες επιδόσεις στην Β' και Γ' Λυκείου ,άρα θα έχει την δυνατότητα να "βελτιώσει" τον βαθμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Έτσι θα μπορέσει να διεκδικήσει με μεγαλύτερες πιθανότητες την πρόσβαση στην σχολή που επιθυμεί.

-A +A